2009 Seimbas Lalu

Banyak yang berlaku dalam tahun 2009 ni..suka dan duka, semua ada.

Januari

Urusan Danish ke sekolah, the rest biasa2 jer bertugas di BPS.
Mandi sungai kat Sg Sendat, Ulu Yam

Februari

Terkejut dan sedih - dapat pekeliling pertukaran - lapur ke IKM KL (Buat rayuan tak nak pindah...hampeh)
BAKAT - perjumpaan dgn isteri PM - Datin Seri Jean
Danish mula buat perangai tak nak ke sekolah...tension!! Alasannya..tak best mcm Smart Reader dulu. Hadoi yai...Hari2 semua akan tension dgn Danish.

Mac

23/3/09 secara oficial nya melapor di IKM KL sebagai Ketua Jabatan Pengajian Am. Rasa hati amat berat sekali tapi dah arahan naik pangkat...tak dapek nak di tolong lai. Jadi den poi jo laaa...
Danish masih bermasalah tak nak ke sekolah..bila di siasat ole cikgunya..rupa2nya ada budak pompuan sgt suka kat Danish, somehow she made him feel intimidated..pas tu cikgu dia settlekan. TQ cikgu..now Danish dah ok :)!!

April

Still adjusting to the new designation..new environment,new frens, new responsibilities..no problem adjusting with humans, as I always fit in easily with anyone, anywhere. The totally new system(IKM) took me a
while to adapt with.

May

Quite busy at work place with the Team Pemantauan Anugerah Kualiti and all but everything went well.

June

Was called upon BPL(K) to write and edit IKM certificate and diploma modules. Enjoyed doing it..as always..me and modules are synonyms.

July

Nothing much..as usual at work..cuma start to kemas2 personal things sbb nak pasang partician/work station kat bilik nih..Habuk..habuk...
Shasha start kreja

August

Bulan penuh dgn penyakit!! IKM KL di tutup seminggu due to H1N1 (3- 7 Ogos 2009). A week after that I was sick , down with flue and sore throat and so were the rest of us at work.
Shida abis practical


September

Bulan posa! Setiap hari berbuka satu famili including F, Yan dan Fira.
Dalam bulan posa ni la adik ku di duga dgn dugaan yg sgt hebat! Allah saja yang mengetahui betapa merana dan sedihnya adik ku pd waktu itu...subhanallah! Mujur dugaan ini tak berlarutan lama...

Semasa raya di Koyan,

First raya memang Is tak ada..dia balik kemudian sket. Bila Issampai..seronok tgk mrk spent each moment together...kamiberamai-ramai pergi ke Kuala Medang, tangkap gambar Is di Homestay Kuala Medang..the next day semua pergi berkelah kat Lata Lembik..seronok tgk Is, Jaja, Iman and Sofi dan famili members yg lain mandisungai..malam sibul main bunga api..Is dan abang as usual mmg beli
bunga api byk giler...dorang main lg hebat dr bebudak tuh..

Birthday Shasha di Naili's




 Shasha dapat kretanya yg baru!!

Oktober

Busy at work preparing for Graduasi IKM KL



Bersukaria di Genting Highlands





November


Graduasi Alin
Alin SPM
Sekolah cuti!!

Disember


Hari Keliarga PULNORd



                                                             Our family gathering- byk kali..



There are still many more happenings which need not to be mentioned here. Tahun 2009 adalah tahun yg byk mengajar dan menyedarkan fr me. All of them hv turned me into a wiser and more religious person. Will try to avoid making the same mistakes..will improve on the existing qualities. Will try to plan a better and prosperous year starting tomorrow!!


Spunky Sally

9 comments:

Meen Eunos said...

best la mama salina.
mama masih dapat recap balik
rentetan rentetan yang berlaku
sepanjang tahun 2009 ni.

Smoga mama sekeluarga dilimpahi
dengan kebahgian & keberkatan
hendaknye.

Happy Nuu Yee..!!

Noraishikin Mohd Salleh said...

huhu..nama ktorang dah xde :(

Spunky Sally said...

Alamak...byk typo la plaks..
Tu la kalut dok kejaq masa smpai senget benget pon ada.Anyway..so long 2009, it's time to draw the curtains. Every memory will be kept vividly in the back of my mind especially those fond ones...Hope 2010 will be a greater and better year for all of us!!

tchersally said...

yup..2009 one tough year!!

kejam kan? x bagi jumpa anak2 , raya tu!!..poyo..siap pesan : angkut je Iman ngan Sophie balik..peeerrraahhh anak sendiri pon x reti nak jaga tetiba nak angkut anak aku plak..ape cer?? sedih tgk Iman n Yaya pagi Syawal tu..tp kelakar btol p ambik gambar depan homestay tu kan..QC!! bagi permit satu mlm aje..ahakkss..Is pon x teringin nak balik KB cepat2,terpaksa ikut angin DIA tu, maklumlah kan..arghhhh..biar lantak Allah je balas..

kita proceed life dgn penuh ketenangan dan ketakwaan InsyaAllah..may it be a much better year 2010..

Shazleen said...

:D .. hehe .. biasalah typo sket2 ..

Spunky Sally said...

Meen : ada byk lagi fond memories yg mama tak ada fotonya..kalau ad td..mmg dah masukkan dah..

Syikin : mama nk cerita pasai wedding hampa tapi tak dak gambag kat mama..tulis plak tu tergesa2..jgn la kecik ati yer..

tchersally : Memang kelakar bab2 Quality Control (Queen Control pon bole)tu kan? Video call kat rumah Leha tu lagi kelakar...

Noraishikin Mohd Salleh said...

Mama: hahaha...xde la ma...x kecik ati pun...btol ckp yameen, mama boley recap smuanya in detail. Mmg dahsat ;) semoga mama trus diberi kesihatan dan kesejahteraan.amin~ kami sayaaaaaaaaaaang mama. mwah2

Noraishikin Mohd Salleh said...

btw, suka gambar mama masa graduasi IKM tuh..cantek :)

Spunky Sally said...

Datin: bila nak mai..rindu kat hampa!!

Post a Comment

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates